Kamers met uitzicht

Zo lang ik mij kan herinneren droom ik van mooie kamers met bijzondere uitzichten, bij voorkeur in de landen rond de Middellandse Zee. ’s Morgens de luiken opendoen en verrast worden door een zonovergoten landschap, met in de verte de altijd wisselende kleuren blauw, groen, paars en roze van de zee of een meer… Die kamers waren niet altijd voor mij gereserveerd, maar gelukkig genoeg kun je als kunstenaar het uitzicht naar je hand zetten. Zonder me daarvan bewust te zijn ben ik hierbij geïnspireerd door Pieter de Hooch (1629-1684), die beroemd is om zijn interieurs met doorkijkjes: er staat altijd een deur of een raam open waardoor je naar buiten kunt kijken.

Alessandro Tomassetti

Beeldend kunstenaar (Barcelona/Spanje)
"Yvonne Melchers toont haar beheersing van licht en vorm in haar weelderig gedetailleerde schilderijen van zowel intieme als universele onderwerpen. Of het nu gaat om het schilderen van een scène van haar geliefde Noordzeekust, het portret van een sterke maar kwetsbare jongeman gekleed voor de historische Siena Palio rondgang, of de verkreukelde lakens en texturen van een hotelkamer in Venetië, Melchers doordrenkt elk met een gloed die spreekt van het echte en het etherische. Nauwkeurige technische vaardigheden worden gecombineerd met een rijk historisch palet en treffende composities in schilderijen die een onuitwisbare indruk achterlaten."
  • All

Alle tekstuele informatie en foto's op deze website zijn en blijven eigendom van Yvonne Melchers.
Niets op deze website mag dan ook worden gekopieerd zonder haar uitdrukkelijke toestemming.

© Yvonne Melchers | Privacyverklaring

Site: Indrukwekkend | Marketingbureau | on- offline marketing en websites

All textual information and photos on this website are and remain the property of Yvonne Melchers.
Nothing on this website may therefore be copied without her express permission.

© Yvonne Melchers | Privacy

Site: Indrukwekkend | Marketingbureau | on- offline marketing en websites

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram