Portretten Siena Palio

HOMMAGE AAN SIENA

Moderne Italiaanse jongens en mannen dragen pruiken en hullen zich in historische kostuums. Zij zijn gekleed voor de Historische Rondgang die voorafgaat aan de Palio in het Italiaanse Siena, de beroemde paardenrace die daar sinds 1287 twee keer per jaar plaatsvindt. Siena is verdeeld in 17 wijken (‘contrade’) die bizarre namen hebben als Slak, Giraf, Draak, etc. Elke wijk heeft zijn eigen kleurrijke vlag en de kostuums zijn gemaakt van de schitterendste materialen. In de 15 jaar dat ik gedurende een korte of langere periode vlakbij Siena woonde en werkte, heb ik dit spektakel altijd fascinerend gevonden en langzaam maar zeker heeft zich het voornemen gevormd om een serie portretten van deze mannen en jongens in hun prachtige kostuums te schilderen. Door de jaren heen heb ik hen bestudeerd, schetsen en foto’s gemaakt, met hen gesproken. Zestien portretten zijn nu voltooid, er staan er nog vier op de ezel. Het is mijn hommage aan mijn geliefde Siena.

Voor meer informatie over de Palio van Siena zie www.ilpalio.org

"Yvonne Melchers woonde en werkte met tussenpozen vijftien jaar in de omgeving van het Italiaanse Siena. Die belangrijke levensperiode zou haar onvermijdelijk inspireren om de mensen, cultuur en landschappen van dat land te schilderen en had ook een grote invloed op haar expressie van heldere kleuren en zonnig mediterraan licht. Haar serie, genaamd Portretten Siena Palio, is een viering van de Palio di Siena, een paardenrace die sinds 1287 twee keer per jaar wordt gehouden.

Een historische rondgang, de Corteo Storico, gaat aan de race vooraf, waarvoor moderne Italiaanse jongens en mannen zich verkleden met pruiken en traditionele kostuums. Zij dragen kleurrijke vlaggen die het district van de stad Siena waarin zij wonen vertegenwoordigen. Gefascineerd door deze middeleeuwse gebeurtenis, brengt Melchers hieraan een eerbetoon met haar voortreffelijke portretten van deze bekoorlijke Italianen, die pronken met hun prachtige ornamenten en bij wie de verleidelijke sensualiteit, trots en passie op hun knappe gezichten tot uiting komen. De Siena Palio-serie is Melchers 'eerbetoon aan haar geliefde Siena en wordt gekenmerkt door de buitengewoon gedetailleerde afbeelding van extravagante patronen of geborduurde stoffen in een caleidoscoop van schitterende kleuren."

Lorena Kloosterboer
In haar essay Kloosterboer on Melchers op Medium.com
Een link naar dit essay vindt u op de pagina links op deze website

"Top class! You have that remarkable gift of being able to bring out the character of your sitters. Your technique is worthy of those Italian Renaissance painters who you so obviously admire. I am impressed and honoured to have seen your paintings in so much detail."

Bob Murrin
2020

  • All

Alle tekstuele informatie en foto's op deze website zijn en blijven eigendom van Yvonne Melchers.
Niets op deze website mag dan ook worden gekopieerd zonder haar uitdrukkelijke toestemming.

© Yvonne Melchers | Privacyverklaring

Site: Indrukwekkend | Marketingbureau | on- offline marketing en websites

All textual information and photos on this website are and remain the property of Yvonne Melchers.
Nothing on this website may therefore be copied without her express permission.

© Yvonne Melchers | Privacy

Site: Indrukwekkend | Marketingbureau | on- offline marketing en websites

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram