• Nederlands
  • Engels
Instagram Yvonne MelchersFacebook
Menu

KAMERS MET UITZICHT

Zo lang ik mij kan herinneren droom ik van mooie kamers met bijzondere uitzichten, bij voorkeur in de landen rond de Middellandse Zee. ’s Morgens de luiken opendoen en verrast worden door een zonovergoten landschap, met in de verte de altijd wisselende kleuren blauw, groen, paars en roze van de zee of een meer… Die kamers waren niet altijd voor mij gereserveerd, maar gelukkig genoeg kun je als kunstenaar het uitzicht naar je hand zetten.
Zonder me daarvan bewust te zijn ben ik hierbij geïnspireerd door Pieter de Hooch (1629-1684), die beroemd is om zijn interieurs met doorkijkjes: er staat altijd een deur of een raam open waardoor je naar buiten kunt kijken.

In het themanummer Glorious Color van het Amerikaanse kunsttijdschrift PoetsArtists Magazine (Juni 2018), schrijft kunstenares/schrijfster Lorena Kloosterboer bij Kamer met Uitzicht/Zomer in Stresa de volgende recensie:

“Melchers’ idealistische schilderij, genaamd Zomer in Stresa, trekt me aan door de romantische atmosfeer, geweldige aandacht voor detail en het levendige meerkleurige palet. Dit werk legt op elegante wijze een moment van gelukzalige intimiteit vast door een weelderige privéruimte te verbinden met de wereld daarbuiten – beiden verleidelijk en uitnodigend in hun potentiële beloften.” (zie mijn profiel voor de volledige recensie van Kloosterboer)

Yvonne Melchers

Pin It on Pinterest

Share This