Italiaanse Taferelen

"De personages in de schilderijen van Yvonne Melchers lijken zowel in fysiek als emotioneel opzicht uit het doek te treden door hun driedimensionale realisme, het intense maar zachte licht dat hen omhult en de extreme gedetailleerdheid waarmee de kunstenares te werk gaat. Bij de voorwerpen, de natuur en het landschap worden we getroffen door de sferen en geuren die het doek ontstijgen en worden we aan het dromen gezet. Yvonne Melchers omarmt steeds de ziel van de locatie die zij schildert, of die nu in haar thuisland Nederland is of in haar tweede vaderland Italië."
Fabrizio Tondi, Chirurg, schrijver van romans en kinderboeken en thans burgemeester van het Zuid-Toscaanse stadje Abbadia San Salvatore.

In de jaren 2000 – 2012 woonde en werkte ik regelmatig in Italië, van een paar weken tot een paar maanden en op het laatst zelfs twee jaar. Ik verbleef meestal op een boerderij in Toscane, vlak bij Siena. Ik ging vaak op pad op mijn fiets of met de auto om de omgeving te verkennen. Siena was liefde op het eerste gezicht en die liefde is altijd gebleven. Ook toerde ik vaak rond in de Val d’Orcia, de vallei ten zuiden van Siena met haar prachtige dorpen. Een tweede grote liefde was Venetië waar ik vaak rondzwierf in de hitte maar ook in de stromende regen en in de mist, Venetië is magisch onder alle weersomstandigheden. Ook inspiratie gaven Sardinië en de Italiaanse westkust. Te veel inspiratie om op te noemen, volle fotoarchieven, maar helaas zal er nooit genoeg tijd zijn om alle gewenste schilderijen tot leven te brengen. Een aantal heeft het overzicht hier onder gehaald:

  • All

Alle tekstuele informatie en foto's op deze website zijn en blijven eigendom van Yvonne Melchers.
Niets op deze website mag dan ook worden gekopieerd zonder haar uitdrukkelijke toestemming.

© Yvonne Melchers | Privacyverklaring

Site: Indrukwekkend | Marketingbureau | on- offline marketing en websites

All textual information and photos on this website are and remain the property of Yvonne Melchers.
Nothing on this website may therefore be copied without her express permission.

© Yvonne Melchers | Privacy

Site: Indrukwekkend | Marketingbureau | on- offline marketing en websites

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram