• Nederlands
  • Engels
Instagram Yvonne MelchersFacebook
Menu

PORTRETTEN SIENA PALIO

HOMMAGE AAN SIENA

Yvonne Melchers woonde en werkte gedurende vijftien jaar met tussenpozen nabij Siena in Italië. Onvermijdelijk inspireerde deze belangrijke levensperiode haar om de Italiaanse mensen, de cultuur, en de landschappen te schilderen, en had deze tevens sterke invloed op haar dynamische gebruik van heldere kleuren en uiting van warm Mediterraan licht. Haar serie, Siena Palio genaamd, is een viering van de Palio di Siena, een paardenrace die sinds 1287 twee keer per jaar in Siena wordt gehouden.
Een historische rondgang, de Corteo Storico, gaat aan de race vooraf. Tijdens deze processie zijn hedendaagse Italiaanse jongens en mannen gehuld in traditionele kostuums en pruiken, terwijl zij kleurrijke vlaggen dragen waarvan elke kleurencombinatie een van de 17 stadsdistricten van Siena vertegenwoordigt. De fascinatie van Melchers voor dit middeleeuwse evenement is duidelijk te zien in haar fraaie portretten van aantrekkelijke Italianen die met hun prachtige regalia pronken. Meesterlijk beeldt zij de verleidelijke sensualiteit, trots, en passie op hun knappe gezichten uit. Deze serie is een eerbetoon aan haar geliefde Siena en wordt gekenmerkt door de buitengewoon gedetailleerde weergave van extravagante dessins en rijkelijk geborduurde stoffen in een caleidoscoop van magnifieke kleuren. 

Lorena Kloosterboer, uit haar essay Kloosterboer on Melchers, op Medium.com in juni 2o20.  Link naar dit essay op de pagina links op deze website.

Top class! You have that remarkable gift of being able to bring out the character of your sitters. Your technique is worthy of those Italian Renaissance painters who you so obviously admire. I am impressed and honoured to have seen your paintings in so much detail.

Bob Murrin, 2020

Yvonne werkt nog aan deze serie.

Voor meer informatie over de Palio van Siena zie www.ilpalio.org.

Oktober 2020

Yvonne Melchers

Pin It on Pinterest

Share This