• Nederlands
  • Engels
Instagram Yvonne MelchersFacebook
Menu

GELIMITEERDE OPLAGEN – GICLÉES

Een aantal van mijn olieverfschilderijen wordt volgens een geavanceerd procedé gedigitaliseerd en in gelimiteerde genummerde oplage als giclée gereproduceerd. Giclées zijn hoogwaardige moderne kunstdrukken van museale kwaliteit op Hahnemühle 310 grams papier. Het maken van een giclée begint met het maken van een digitale foto van het originele kunstwerk. Deze digitale foto wordt zo bewerkt dat hij zo goed mogelijk met het origineel overeenkomt. Voor het printen werken mijn leveranciers met de speciale kleurechte inkten Archival (Re-Art) of Epson Ultra Chrome HDR (Studio Buitenhof). Doordat er o.a. veel meer kleuren inkt gebruikt worden dan bij een gangbare druk is de giclée qua kleur bijna niet van het originele werk te onderscheiden. Bovendien is door de hoge kwaliteit van de inkten en een uv-coating de kleurechtheid van de giclée (meer dan) levenslang gegarandeerd*. Het vervaardigen van elke individuele giclée vereist groot vakmanschap en voldoet net als andere kunstdrukken zoals litho of zeefdruk aan de hoogste eisen die kunstenaars en o.a. musea stellen aan het reproduceren van kunstwerken. Er is hier nooit sprake van massaproductie, het betreft meestal edities in gelimiteerde, soms zeer gelimiteerde oplagen. Voor de kunstliefhebber is de giclée een betaalbaar alternatief voor een origineel kunstwerk met een prijs die boven zijn of haar budget ligt. Door de hoge kwaliteit en de gelimiteerde en gesigneerde oplage is de giclée toch een exclusief bezit.
De oplage zal nooit groter zijn dan op het certificaat is vermeld, plus 3-5 exemplaren die ter beschikking staan van de kunstenaar.

De giclées zijn voorzien van een witrand van 3 of 5 cm rondom en worden zonder lijst geleverd.
De giclées zijn te bestellen door middel van het daartoe bestemde bestelformulier dat u in uw scherm krijgt door op de knop BESTELLEN te klikken. Na ontvangst van uw bestelformulier wordt een orderbevestiging met factuur naar uw e-mailadres gestuurd. Na ontvangst van uw betaling wordt het werk binnen 5-10 werkdagen geprint en zorgvuldig verpakt aan u toegezonden.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en verzendkosten.

Mocht u nog vragen hebben, stelt u deze dan via dit contactformulier.

* Het spreekt uiteraard voor zich dat dit afhankelijk is van de wijze van tentoonstellen van de giclée, namelijk beschermd door glas, niet in fel zonlicht en niet in een ruimte met een luchtvochtigheid van meer dan 60%.

Yvonne Melchers

Pin It on Pinterest

Share This